Personal

Vi som jobbar på KHC

Karlstads Hundcenter består av två företag; Karlstads Hunddagis och Grums Hundkonsult. För att kunna erbjuda all tänkbar hundservice under ett och samma tak gick vi samman och blev Karlstads Hundcenter. Till oss är alla sorters hundar & hundfolk varmt välkomna. Behöver Ni hjälp eller vill Ni bara fråga något, kom förbi eller slå en signal på 054-211140. Med hög kompetens och i ständig utveckling finns vi på plats för Dig, året runt!

Karlstads Hunddagis

tk
Therése och Lykka

Therése är mammaledig under 2017.

Therése Karjalainen startade sitt företag i oktober 2003 och är ansvarig för dagisverksamheten samt försäljning av foder och tillbehör på KHC.

Therése har tre egna hundar: Flatcoated retrievertiken Lykka, Lykkas dotter Leslie samt griffon fauve de bretagnetiken Stella. Lykka har startat på jaktprov med fina resultat, två stycken 1:a pris i öppenklass och pris i Elitklass i Sverige samt ett förstapris på Elitprov i Norge så här långt. Leslie har en 1:a i Nybörjarklass på jaktprov i Norge. Stella är främst husses jakthund och trivs bäst i skogen eller hemma i soffan. Stella är utställd med flera BIG-placeringar. Med sina tidigare hundar har Therése också startat på lydnads- och bruksprov. Therése är bland annat utbildad handledare inom SBK samt mh-figurant och har läst en 1-årig klickertränarutbildning. Hon har även läst utvalda delar av etologiutbildningen för Lars Fält på Hundcampus i Hällefors och gått många kurser med egna hundar.

Grums Hundkonsult

klarselma14
Johanna och Selma

Johanna Lehman startade sitt företag i januari 2005.

Johanna är ansvarig för hundsalong, kursverksamhet, problemhundskonsultationer, föreläsningar & friskvård på KHC.

Johanna har idag fyra hundar. Hemmagänget består av en flatcoated retriever, Vinga, en australian sheperd, Ösa och en kerry blue terrier, Selma. Johanna tävlar främst freestyle med sina hundar och alla tre flickorna tävlar i klass 3. Ösa är freestylechampion men tävlar även i heelwork to Music klass 3. Selma har tävlat för Svenska landslaget i Freestyle 2014 och startat på OEC (Open European Championchips) i Tyskland. Selma har även startat på Lag-SM i freestyle med en fjärdeplacering som bästa resultat samt tillsammans med laget Selexy blivit Årets lag 2015. En del lydnad, rallylydnad, agility, viltspår och jakt blir det också. Ytterligare en hund, finska stövaren Rus, bor hos mamma Inger Lehman, som bedriver kennelverksamhet ihop med Johanna. Uppfödningen sker under namnet Säröbos som har funnits i familjen sedan 1957.

Johanna är Diplomerad Hundfrisör, Diplomerad Instruktör, Diplomerad Jakthundsinstruktör, Diplomerad Klickertränare, Rallylydnadsinstruktör, Freestyleinstruktör & HtM/Freestyledomare, medlem i Sveriges Hundfrisörer SVHF och ordförande i styrelsen för verksamhetsklubben Svenska Hundfreestyleklubben SHFK.

Övrig personal

Therese B

tptorstenozzy
Therese B med Torsten och Ozzy

Therese B jobbar deltid som hundvårdare på KHC. Hon har två papillonhanar som heter Torsten och Ozzy. Ozzy är utställd med cert samt godkänd på anlagsklass viltspår. Therese B har tidigare varit lärling på trimmet, hjälpinstruktör på Johannas kurser, jobbat i djuraffär och gått ett antal kurser med egen hund inom agility, freestyle, rally och viltspår.

Terese A

ta och kurri
Terese A och Kurri

Terese A jobbar heltid som hundvårdare på KHC. Terese har en uppfödning av staffordshire bullterrier under kennelnamnet Bismas. Just nu har hon fyra hemmahundar, bordercolliehanen Vilje, faceracetiken Blända, staffehanen Kurri och staffetiken Stila. Blända tävlar Lydnadsklass 2, Kurri tävlar Lydnadsklass 3 och Vilje är med tidigare ägare uppflyttad till Lydnadsklass Elit. Terese tävlar även Rallylydnad med sina hundar. Med sina tidigare staffar har Terese tävlat lydnad och agility samt haft höga placeringar på staffeklubbens KM i lydnad. Årets Lydnadsstaff 2010-11 tog Terese hem tillsammans med sin dåvarande stjärna Moha. Terese har gått ett flertal kurser med egen hund, bland annat inom agility, freestyle, brukslydnad, tävlingslydnad, lek och belöning och klickerträning.

Mia L

miasegra
Mia och Segra

Mia L jobbar heltid som hundvårdare på KHC. Mia har en engelsk staff, Segra. Mia jobbade på hunddagis i Stockholm innan hon började här på KHC.

Mia är mammaledig under 2017.

Ronja R

ronja
Ronja R

Ronja R jobbar deltid som hundvårdare på KHC. Ronja har tre hundar, blandisarna Disa och Bam och labradoren Tea. Hon har gått flera kurser med de egna hundarna, bland annat inom agility och sök.

Regina F

reginamedley
Regina F och Medley

Regina F jobbar deltid som hundvårdare på KHC. Regina har en jaktlabradortik, Medley. Regina har stor erfarenhet av hundar sedan tidigare och har bland annat tävlat SM i lydnad två år med sin tidigare hund, flathanen Tintin. Tintin var fullcertad i Sverige och Norge på utställning, uppflyttad till lägre klass bruksspår och högre klass brukssök. Tintin var även Svensk Lydnadschampion och Årets Lydnadsflat i två år! Regina har tidigare läst Anatomi och Fysiologi vid Karlstads universitet. Regina hoppar även in som instruktör på våra kurser och har själv vidareutbildat sig inom foderlära, lugn, fokus, avslappning och kontroll hos vardags- och tävlingshunden, klickerträning och apportering. Regina är utbildad instruktör via SBK och har haft kurser inom vardagslydnad, tävlingslydnad och sök.

Madde J 

madde
Madde J

Madde jobbar heltid som hundvårdare på KHC. Madde har ingen egen hund för tilfället men ägnar sig istället åt sin katt och sina hästar på fritiden. Madde har tidigare gjort en längre praktik här på KHC.

Anita A 


Anita A och Emmi

Anita vikarierar för Thérese som är mammaledig under 2017.

Anita har ett aktivt hundliv och tävlar aktivt med sina hundar. Anita driver också ett eget hundföretag med kurser och instruktörsutbildningar.  Anita har även skrivit en rad böcker om hundar och hundträning.

Praktikanter

Vi har också duktiga praktikanter hos oss ibland, från Hundsportgymnasiet och Lillerudsgymnasiet.