Personal

Vi som jobbar på KHC

Karlstads Hundcenter består av två företag; Karlstads Hunddagis och Grums Hundkonsult. För att kunna erbjuda all tänkbar hundservice under ett och samma tak gick vi samman och blev Karlstads Hundcenter. Till oss är alla sorters hundar & hundfolk varmt välkomna. Behöver Ni hjälp eller vill Ni bara fråga något, kom förbi eller slå en signal på 054-211140. Med hög kompetens och i ständig utveckling finns vi på plats för Dig, året runt!

Karlstads Hunddagis

tk
Therése och Lykka

Therése Karjalainen startade sitt företag i oktober 2003 och är ansvarig för dagisverksamheten samt försäljning av foder och tillbehör på KHC.

Therése har två egna hundar: Flatcoated retrievertiken Leslie och griffon fauve de bretagnetiken Stella. Leslie tränas och tävlas i retrieverjakt och startas på jaktprov med jämna mellanrum. Stella är främst husses jakthund och trivs bäst i skogen eller hemma i soffan. Stella är utställd med flera BIG-placeringar. Med sina tidigare hundar har Therése också startat på lydnads- och bruksprov. Therése är bland annat utbildad handledare inom SBK samt mh-figurant och har läst en 1-årig klickertränarutbildning. Hon har även läst utvalda delar av etologiutbildningen för Lars Fält på Hundcampus i Hällefors och gått många kurser med egna hundar.

Grums Hundkonsult


Johanna och Vera

Johanna Lehman startade sitt företag i januari 2005.

Johanna är ansvarig för hundsalong, kursverksamhet, problemhundskonsultationer, föreläsningar & friskvård på KHC.

Johanna har idag tre hundar. Flocken består av en australian sheperd, Ösa och två whippetar, Chilla och Vera. Johanna tävlar främst freestyle och heelwork med sina hundar. Ösa är freestylechampion och heelworkchampion. Med tidigare hundar har Johanna bland annat tävlat för Svenska landslaget i Freestyle 2014 och startat på OEC (Open European Championchips) i Tyskland. Hon har även startat på Lag-SM i freestyle med en fjärdeplacering som bästa resultat samt tillsammans med laget Selexy blivit Årets lag 2015. En del lydnad, rallylydnad, agility, viltspår och jakt har det också blivit. Ytterligare en hund, finska stövaren Rus, bor hos mamma Inger Lehman, som bedriver kennelverksamhet ihop med Johanna. Uppfödningen sker under namnet Säröbos som har funnits i familjen sedan 1957.

Johanna är Diplomerad Hundfrisör, Diplomerad Instruktör, Diplomerad Jakthundsinstruktör, Diplomerad Klickertränare, Rallylydnadsinstruktör, Freestyleinstruktör & HtM/Freestyledomare, medlem i Sveriges Hundfrisörer SVHF och ordförande i styrelsen för verksamhetsklubben Svenska Hundfreestyleklubben SHFK.

Övrig personal

Therese B

tptorstenozzy
Therese B med Torsten och Ozzy

Therese B jobbar deltid som hundvårdare på KHC. Hon har två papillonhanar som heter Torsten och Ozzy. Ozzy är utställd med cert samt godkänd på anlagsklass viltspår. Therese B har tidigare varit lärling på trimmet, hjälpinstruktör på Johannas kurser, jobbat i djuraffär och gått ett antal kurser med egen hund inom agility, freestyle, rally och viltspår.

Terese A

ta och kurri
Terese A och Kurri

Terese A jobbar heltid som hundvårdare på KHC. Terese har en uppfödning av staffordshire bullterrier under kennelnamnet Bismas. Just nu har hon fyra hemmahundar, bordercolliehanen Vilje, staffehanen Kurri och staffetikarna Stila och Lava. Terese har gått ett flertal kurser samt tävlat med egen hund, bland annat inom agility, freestyle, brukslydnad, tävlingslydnad, lek och belöning och klickerträning.

Mia L


Mia med Vinna och Segra

Mia L jobbar heltid som hundvårdare på KHC. Mia har en engelsk staff, Segra. Mia jobbade på hunddagis i Stockholm innan hon började här på KHC. Mia är praktikantansvarig på KHC.

Ronja R


Ronja R med Bam och dagishundar

Ronja R jobbar deltid som hundvårdare på KHC. Ronja har två hundar, blandisarna Disa och Bam. Hon har gått flera kurser med de egna hundarna, bland annat inom agility och sök.

Therese N


Therese N med dagishunden Nora

Therese N jobbar deltid som hundvårdare på KHC. Hon har en schäferhane som heter Izor.

Anna P


Anna P med dagishunden Sally

Anna jobbar deltid som hundvårdare på KHC. Anna har ingen egen hund men är ofta hundvakt åt dagishundar när ägarna åker på semester.

Emma L


Emma L med dagishundar

Emma L jobbar deltid som hundvårdare på KHC. Hon har två papillonhanar, Kip och Indi och en bordercollietik, Milka. Emma tränar och tävlar främst agility med sina hundar.

Regina F

reginamedley
Regina F och Medley

Regina F jobbar deltid som hundvårdare på KHC. Regina har en jaktlabradortik, Medley. Regina har stor erfarenhet av hundar sedan tidigare och har bland annat tävlat SM i lydnad två år med sin tidigare hund, flathanen Tintin. Regina har tidigare läst Anatomi och Fysiologi vid Karlstads universitet. Regina hoppar även in som instruktör på våra kurser och har själv vidareutbildat sig inom foderlära, lugn, fokus, avslappning och kontroll hos vardags- och tävlingshunden, klickerträning och apportering. Regina är utbildad instruktör via SBK och har haft kurser inom vardagslydnad, tävlingslydnad och sök.

Praktikanter

Vi har också duktiga praktikanter hos oss ibland, från Hundsportgymnasiet och Lillerudsgymnasiet.